Sunați acum: +373 22 005-555

Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în România trebuie să completeze Formularul Digital de Intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat astăzi de Guvernul României.

Ce reprezintă formularul digital de intrare în România?

Formularul în cauză reprezintă un act legal în care sunt indicate țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru, pentru că eficientizează anchetele epidemiologice și măsurile sanitare în sprijinul populației. Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ce informații conține formularul digital de intrare în România?

  • Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;
  • Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;
  • Localitatea și adresa de destinație în România;
  • Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;
  • Data intrării în România;
  • Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Cine trebuie să completeze formularul digital de intrare în România?

Formularul se completează de către toate persoanele care ajung în România și călătoresc cu avionul, trenul, cu transport auto sau maritim.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei plf.gov.ro, creată de Serviciul de Telecomunicații Speciale în baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.

Pentru a eliberarea unui formulat, trebuie să vă autentificați cu adresa de e-mail la care utilizatorul primește un link de acces. Apoi completați câmpurile cu informațiile solicitate. Pașii sunt similari cu pașii pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma plf.gov.ro va fi disponibilă din 20 decembrie 2021.

Când trebuie să completez formularul?

Formularul trebuie completat individual, cu maxim 24 de ore înainte de intrarea în România. Formularul poate fi completat electronic de pe un telefon mobil, tabletă sau calculator.

Cum se verifică formularul?

La verificarea buletinului de identitate/pașaportului în sistemul informațional al poliției de frontieră, va fi afișat dacă persoana respectivă a completat formularul. Nu trebuie printat.

Răspunsuri suplimentare la cele mai curente întrebări:

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai Direcțiilor de Sănătate Publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.
Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către persoane terțe.
STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în țară.

Ce se va întâmpla cu cetățenii care nu vor completa PLF?

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular trebuie să îl completeze în termen de 24 de ore. Nerespectarea formularului digital de intrare în România va atrage o amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, toți trebuie să completeze un formular?

Dacă membrii familiei călătoresc împreună, un adult (persoană care a atins majoratul) poate completa formularul pentru toți membrii familiei.

Minorii completează formularul?

Pentru minorii care intră în România, responsabilitatea completării formularului revine părinților, tutorelui sau reprezentantului legal.

Trebuie indicate toate țările prin care am călătorit?

În formular vei introduce date despre țara în care ai călătorit, precum și despre țările pe care le-ai vizitat în ultimele 14 zile. Declararea datelor false în formă digitală pentru a intra în România este supusă prevederilor Codului Penal și se pedepsește conform legii.

Dacă greșesc, pot edita formularul?

Odată salvat, formularul nu poate fi schimbat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, îl puteți completa din nou și salva.

Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țară pot fi vizualizate în meniul „Lista formulare” din aplicație.

Dacă nu am o adresă de e-mail, cum pot completa formularul?

Persoanele care nu au o adresă de e-mail își pot contacta rudele sau prietenii apropiați pentru a completa un formular cu informațiile lor personale.

Articolul a fost util?
Evaluări totale: .
Evaluarea dvs.: .
Documente.md
Solicită apel
Sunteți interesat de obținerea actelor românești? Solicitați un apel.
Sending...