Sunați acum: +373 22 005-555

La data de 1 noiembrie 2023 în Republica Moldova a intrat în vigoare legea, potrivit căreia copiii născuți pe teritoriul țării dobândesc cetățenia acesteia, chiar dacă părinții lor nu sunt cetățeni.

Această practică este similară cu regulile în vigoare a Statelor Unite ale Americii, unde de asemenea, copilul devine automat cetățean, dacă părinții lui au temeiuri legale pentru obținerea vizei americane.

Cu toate acestea, dacă un copil se naște în Republica Moldova, nu dobândește automat cetățenia, trebuie ca părinții să solicite cetățenia Republicii Moldova.

De asemenea, unul dintre părinți trebuie să aibă temeiuri legale pentru a se afla pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi permisul de ședere, șederea permanentă, statutul de apatrid, documente de refugiat și altele.

PĂRINȚII POT OBȚINE PERMIS DE ȘEDERE ÎN MOLDOVA ÎN BAZA CETĂȚENIEI COPILULUI

După dobândirea cu succes a cetățenia Republicii Moldova pentru copil, este posibilă obținerea permisului de ședere în Republica Moldova pentru părinții săi. Dacă Republica Moldova va intra în Uniunea Europeană în 2030, aceste documente vor căpăta o valoare deosebită.

În prezent, în Chișinău există clinici moderne care oferă servicii de naștere de înaltă calitate. Avocații noștri sunt pregătiți să organizeze întregul proces, de la obținerea vizei și obținerea permisului de ședere pentru părinți, până la alegerea unei clinici potrivite pentru naștere.

De asemenea, vă putem ajuta cu înregistrarea certificatului de naștere la oficiul stării civile din Republica Moldova, traducerea documentelor, serviciile notariale și alte aspecte juridice ale acestui proces.

Acest tip de serviciu este inovator pentru Republica Moldova, dar promite să aducă multe beneficii și experiențe pozitive celor care decid să viziteze țara. În ultimii ani, capitala Chișinău a suferit schimbări semnificative, ceea ce o face și mai atractivă pentru cetățenii străini.

Articolul a fost util?
Evaluări totale: .
Evaluarea dvs.: .
Documente.md
Solicită apel
Sunteți interesat de obținerea actelor românești? Solicitați un apel.
Sending...